Träningsdagbok

Lördag 30/3

Hemma igen efter träningen med Freja. Det blev 2 stora sök med vinden i ryggen så att hon ska sluta att enbart lita till sin näsa. Det gick bra, tillslut när hon kom tillräckligt långt ut så tar hon dom sista med hjälp av vittringen. Bra jobbat av Freja när söket dessutom ligger efter en brant uppförsbacke.

Torsdag 28/3

Åkte till Birgitta för träning. Nu var det slut med dom tvingande övningarna utan idag skulle vi träna på sök. Birgitta la ut ett sök bestående av 10 dummisar med varierande svårighetsgrad. Freja började kanon när hon hade vinden till hjälp. Efter en stund vände vinde och då visade Freja upp ett beteende som var att fick hon ingen vittring så fanns det inget i söket. Så Birgitta la ut ett nytt sök där Freja inte skulle få hjälp av vinden. Utan jag skulle trycka utt henne så att hon lär sig att lita på mig när jag säger att det finns något där ute. Nya grejer att träna på. Hennes näsa är det inget fel på så den kommer vi att få användning av när hon har lärt sig att leta med ögonen.

Tisdag 26/3

Körde ett ca 50 minuter långt träningspass idag efter jobbet. Freja var pigg och allt fungerade som jag ville. Vi avslutade med att hon fick göra ett sök som hon klarade galant. På torsdag skall vi till Birgitta för träning.

Söndag 24/3

Precis kommit in efter ett bra träningspass med Freja. Det var 2 veckor sedan sist eftersom hon bröt en klo då. Det märktes på henne att det var ett tag sedan. Hon gjorde allt rätt och tyckte det var roligt hela tiden. La ut ett långt linjetag och därefter körde vi vår övning med tre dummies utställda på en rad med 5 meters lucka. Tog klockrent den jag pekade på. Körde detta några ggr. och därefter fick hon gå på linjetaget som vi la ut ca 20 minuter tidigare. Hon löste det perfekt. Hon blir bara bättre och bättre.

Söndag 10/3

Hemma igen efter ett drygt timslångt träningspass med Freja. Träningen gick bra med långa dirigeringar efter ett antal markeringar. Hennes koncentrationsförmåga ökar för varje pass vi gör. Körde också övningen där jag lägger ut tre dummies med ca 5 meters mellanrum ca 20 m från oss. Sen bestämmer jag vilken hon ska ta. Den gick utmärkt idag. När vi kom hem upptäckte jag att hon har brutit en klo halvvägs in mot tassen  , så nu blir det vila denna veckan tills det är läkt. Hon är duktig min Freja.

Lördag 9/3

Unghundsträff hos Anneli på Flatterhaft. Freja fick vara med och agera föråkare när Anneli visade några övningar för alla unghundar och dess förare. Freja visade stort tålamod och gjorde övningarna perfekt.

Söndag 3/3

Träningen hos Birgitta blev inte bra eftersom vi hade varit på utställning i Moheda Bollhall hela dagen. Nästa träning hos Birgitta är på skärtorsdagen den 28/3.

Lördag 16/2

Det blev ingen träning i Moheda igår. Skälet var för mycket lössnö. Nytt försök söndagen den 3/3.

Körde WT-träning idag lördag i Tollered hos Anette Kjellqvist med Göteborgslaget inför den tredje deltävlingen i Halland i morgon söndag 17/2. Var helt klart nöjd med Freja idag. Nu hoppas jag att det funkar i morgon när det är allvar.

Söndag 3/2

Idag körde jag ett timslångt träningspass med Freja. Hon löper just nu så vi tog det lite lungt. Jag körde övningarna som jag fick senaste gången hos Birgitta. Det går bara bättre och bättre att skicka henne dit JAG vill. Om fjorton dar skall vi tillbaka till Birgitta för lektion nr 3.

Lördag 22/12

Det blev ingen träning förra helgen eftersom jag var sjuk. Idag körde vi samma övning fast på ett kalhygge denna gången. Lite knepigare att gå rakt men Freja gick i anvisad riktning varje gång jag skickade henne och plockade hem utan problem. Avslutade på apellplanen med lite vänster-höger kommandon. Det verkar hon ha fattat nu.

Lördag 8/12

Körde övningen som jag hade fått med mig från Birgitta. Var på Partille BK:s apellplan eftersom det hade kommit så mycket snö. Freja löste sina uppgifter till belåtenhet. Hon börjar nog fatta vad att skicka ut i anvisad riktning betyder. Hämtade hem alla dummies utan problem.

Söndag 2/12

Första omgången utav 8 hos Birgitta Staflund-Wiberg. Vi gick igenom vad Freja är lite osäker på. Hennes koncentrationsförmåga brister ganska tidigt kom vi fram till. Vi gick igenom lite övningar som skall stärka hennes koncentration. Nästa tillfälle hos Birgitta blir annandag Jul kl. 11.