Jaktprovssäsongen har startat

2013-07-20 21:10

Nu har Frejas jaktprovssäsong startat. Första sarten blev ett inofficiellt jaktprov som arrangeraades av Labrador Halland. Det var deras Hallandsmästerskap som gick i Hertared utanför Simlångsdalen den 20/7.

Jag är nöjd med Frejas start. Både landmarkeringarna samt vattenmarkeringarna gick bra utan tillstymelse till knallning. Söket däremot har mycket mer att önska. Nu var det ett svårt sök med lite vind samt att det var mycket varmt. Fotgåendet som vi har tragglat med hela våren har blivit avsevärt bättre men nu gäller det att finslipa det bakom skytt. Det skall vi göra då vi har anmält oss till en sådan kurs hos Hallå Hund den 30/7. 


Freja 3 år

2013-01-27 09:34

Grattis på födelsedagen Freja ! 3 år har gått fort. Du är min ögonsten och du kommer att få något gott att äta idag.

Det kommer även att bli lite träning.


Dubbelutställning i Tvååker samt vattendirigeringskurs i Moheda

2012-07-15 11:30 | 0 kommentarer

Fredag-lördag 6-7/7 var det dubbelutställning i Tvååker. Vi åkte ner A-C och jag redan på torsdagen med husvagnen. Vi skulle ställa den hos Pia och Anders Larsson i Grimeton. Inga-Lill jobbade sista arbetsdagen innan semestern på fredagen, så hon kom ner på fredag kväll.

Fredagsutställningen gick väl sådär. Freja fick exellent men blev oplacerad i jaktklassen. Betty fick också exellent samt blev också oplacerad i öppenklassen.

På lördagen fick Freja exellent och blev fyra med ck i jaktklassen. Blev sedan oplacerad i bästa tikklassen. Betty fick denna dagen Very Good av domaren och blev oplacerad i öppenklassen.

På söndagen åkte jag och Freja vidare ner till Moheda för att gå vattendirigeringskurs för Janne Wiberg. Inga-Lill och A-C åkte hem med Kajsa och Betty. Det var en fantastiskt lärorik kurs där jag lärde mig att alldrig ge upp. Freja simmade långa sträckor flera gånger till slut. Hon tog mina tecken på vattnet, något hon knappt gör på landdirigeringar. Jag fick många verkyg att använda framöver i all dirigeringsträning.


Int utställning i Borås 1/7

2012-07-02 11:26 | 0 kommentarer

Igår var vi på utställning med Betty och Freja. För Betty gick det väl så där. Hon fick very good. Lite för tjock för domaren. Men det vet A-C om så hon kommer att jobba med det nu.

För Freja gick det bättre. Hon blev 2:a med CK i sin debut i jaktklassen. Därefter blev hon oplacerad i bästa tikklasssen.

Men hennes pappa Diesel blev BIS veteran. Han är supergrann fortfarande vid 9 års ålder. Så Freja har att brås på.

Nästa helg är det 2-dagarsutställning i Tvååker.


Dåligt WT i Kävlinge

2012-06-29 17:52 | 0 kommentarer

Det gick inget vidare på WT:t i Kävlinge. Freja var okoncentrerad och var inte på hugget. Inget knallande dock. Det är bara att bryta ihop och komma igen.


Bra träning i midsommarhelgen

2012-06-25 11:24 | 0 kommentarer

Det blev bra träningar med Freja under midsommarhelgen. Vill firade midsommar tillsammans med Anneli, Lisa, Marie och Peter på Flathult.Det  blev träning för hundarna alla tre dagarna. Nu hoppas jag att det sitter när det är dags för WT på tisdag i Kävlinge.


Dirigeringstrippeln helg 2

2012-06-18 14:27 | 0 kommentarer

Då har vi varit hos Birgitta i Moheda igen för helg 2 av dirigeringstrippeln. Lördagen gick åt till att alla fick visa hur långt dom hade kommit med läxan sen förra gången. Jag kan väl säga att jag och Freja har lite att jobba med  .

På söndagen gick vi igenom lite fler övningar i grymt svår terräng och med avstånd som jag och Freja aldrig har tränat. Men hon klarade vissa av övningarna galant och med stor lust.

Sen fick vi ytterligare läxa att jobba med inför nästa gång som är första helgen i augusti.

Jag har anmält Freja och mig till en vattendirigeringskurs hos Birgitta som går den 9-10 juli i Moheda. Instruktör är Janne Wiberg.


Jaktinternat med Betty

2012-06-12 09:22 | 0 kommentarer

I helgen var i på Flathult med Betty. Hon och Inga-Lill gick "de grönas internat" ett lärorikt internat med Kent Wiberg och Håkan Svensson som instruktörer. Betty är lite "speciell " när det kommer till apportering mm. Men Inga-Lill fick med sig en hel del uppslag hur dom skall träna framöver.

// Tore


Nationaldagsträning

2012-06-06 15:55 | 0 kommentarer

Idag var jag och Freja nere hos en arbetskamrat till mig som har marker och tränat. Vi körde fyrkanten steg 2, Ut samt vänster och höger. Några långa linjetag med sök. Allt fungerade bra. Dessutom fich vi gratis träning av fotgåendet när vi gjorde fyrkanten. Jag har äntligen fattat att jag inte behöver tjata på henne längre.

// Tore


Lite om olika träningar

2012-06-03 10:53 | 0 kommentarer

Freja har börjat att löpa. Det innebar att vi fick ställa in sista starten i WT-Cupen i Halmstad idag söndag. Sen sist så har vi tränat på vår "läxa" som vi fick nere hos Birgitta. Fyrkanten samt ut och höger och vänster. Det fungerar riktigt bra. Förra helgen var vi uppe hos Anneli och Lisa på Flathult och tränade lite. Vi var "utslängda" av Ann-Charlotte som hade kompisar hemma och tittade på melodifestivalen.

Idag så har jag cyklat med Freja. Det gick kanonbra, vi cyklade en kort bit eftersom det var första gången hon gjorde det.

// Tore RSS