Kanonhelg

2012-05-14 20:18 | 0 kommentarer

I helgen som gick var Inga-Lill jag och Freja på kurs hos Birgitta Staflund-Wiberg. Det var en fantastiskt bra första helg utav totalt 3 st där vi skall lära oss allt om dirigering.

I dag måndag har jag och Freja gjort debut på jaktprov. Det gick över förväntan och det blev ett tredjepris i vår första tävling. Nu är det bara att satsa framåt. Ett nytt WT till helgen och innan det träning hos Anneli på Flathult på kristi flygare.

//Tore


Längesen sist

2012-04-29 15:58

Det har hänt en del sen sist jag skrev något. Jag redogör inte för allt men utställningssidan är uppdaterad för Betty och Freja.

Vad gäller Freja så har vi nu gjort debut i tävlingssammanhang. Detta skedde i Ed den 28/4 på ett Working Test. Resultatet var väl inte direkt lysande men nu har vi gjort debuten. Det blev 24 poäng efter att vi nollat 2 rutor. Men vi tar nya tag och startar igen i Säve på lördag den 5/5.

// Tore


Freja fyller 2 år idag

2012-01-27 09:10

Idag fyller minstingen Freja 2 år. Tänk vad tiden går fort. // Tore


Ett tag sen sist

2011-11-21 19:22

Det är ett tag sedan jag var inne och skrev. Det blev inget jaktprov den 22/10 tyvärr. Freja började att löpa veckan innan så det blev inget med det.

Veckan efter var jag och Freja på kurs hos Hundsystrarna med Mirjam Axner som kursledare. Kursen hette Följsamhet vid apportering. Vi lärde oss en hel del där Freja och jag. Freja lärde sig bl.a vad hästskit smakar.

Den 12/11 var vi på utställning i Åstorp. Resultat finns på utställningssidorna för Betty och Freja.

Den 13/11 var Freja på återträff på Flatterhaft tillsammans med flera utav dom som är födda 2010-2011. Det var roligt och trevligt.

Jag har under hösten gått och läst för jägarexamen och den kursen avslutades i dag med uppskjutning. Det gick alldeles utmärkt. Veckan innan hade jag klarat teoribiten så nu har jag en godkänd jägarexamen


Träning på Flathult

2011-10-16 09:56

Anneli hörde av sig och undrade om jag ville komma upp och köra en sista finslipning innan provstarten på söndag den 23/10. Det tackar man inte nej till. Så vi åkte upp Inga-Lill Freja och jag. Låtta och Låva var med också samt Kent och Marie kom med sin Isak.

Det var väl tur att vi åkte upp för det finns mycket att slipa på. Gå fot efter skytt är ju inte nogåt som vi har tränat speciellt mycket på kan jag säga, så det får bli sådan träning i veckan som kommer. Annars är Freja spontan på allt vilt, kan vara lite okoncentrerad i början på söket med lite tendenser att bara springa runt och nosa på viltet.

Men det är en vecka kvar så hoppet lever.

// Tore


Lite nytt.

2011-10-11 09:30

Anmälde mig och Freja till jaktprovet i Halmstad den 22-23/10. Fick mail idag att vi har kommit med på söndagen. det skall bli riktigt spännande att se hur vi står i träningen.

I går anmälde jag mig och Freja till en dirigeringskurs hos Birgitta Staflund-Wiberg på Kennel Meadolark. Fick i morse en bekräftelse att vi har blivit antagna.

// Tore


Länge sen sist

2011-09-22 18:59 | 0 kommentarer

Nu är det länge sen vi skrev något. Vi har hunnit med utställningar i Backamo och Gustafsberg samt flera träningar både hemma och på Flathult.

Det går bättre och bättre med apporteringsövningarna. Senast i dag tränade jag linjetag med Freja. Det gick bra. Det var ett enkelt och rakt linjetag utefter en stig. Hon fick inte se när jag la ut den och jag gick långt från stigen när jag la ut den. Men hon hämtade den perfekt och kom direkt in till mig med den.

// Tore


Träning med vilt

2011-08-09 20:52 | 0 kommentarer

Idag har vi tränat Betty och Freja med vilt.

Betty har tagit vilt en gång på unghundsträffen hos Anneli och det var ett tag sen. Idag apporterade hon med mjuk mun och tar fågeln över bröstet men springer runt som en tok. Vi provade då istället att ha henne i lina och hjälpa henne in istället. Vilket var mycket bättre. Hon apporterade alla fåglarna (and, kråka, duva o trut) och jag visslade in henne samtidigt som jag drog lite lätt i linan. Hon kom in men släppte fågeln precis innan men fick mycket beröm och godis (smaskig korv). Så nu kommer vi att träna med lina när hon skall plocka vilt och utan lina när vi har dummies. Hon har gjort framsteg sen hon o jag började träna. Så vi traglar på och det kommer säker att sitta där en dag. Hoppas att vi kan starta någon gång i framtiden. Det här är roligt. Tore får berätta hur det gick för Freja.

//Inga-Lill


Det var ett tag sedan

2011-08-07 21:11 | 0 kommentarer

Det är dags att skriva lite igen.

Sen sist har det hänt en del. Midsommarfirande med träning på Flathult. Årsträffen som var riktigt rolig trots "vädret". Tävlade för första gången med Freja. En del gick bra och en del moment gick mindre bra.

Vi har också ställt upp som kennelvakter en helg i början på juli. Jobbigt men mycket roligt. Utställning i Tvååker som ni kan läsa om på respektive sida för Betty och Freja.

Har också hunnit med att träna uppe hos Anneli ett antal gånger på sådant som inte fungerade på årsträffen. Jag var funktionär i två dagar på jaktprovet på Hunneberg. Det var mycket lärorikt. Skall nu träna med vilt med Freja för att ev. starta på jaktprovet i Halmstad i oktober.

Jag har också anmält Freja till MH-test den 10 september på Marks BK. Nu hoppas jag att det blir mycket träning den sista semesterveckan.

// Tore


Träning vecka 24

2011-06-19 10:56 | 0 kommentarer

Denna veckan har vi tränat varje dag. Varannan dag vattenapportering och varannan dag markeringar. Vattenapporteringen går alldeles utmärkt. Freja får använda flytväst för att bygga på sig lite muskler. Avlämningarna sitter. Hon lämnar apporten innan hon skakar av sig vattnet. Markeringarna på land går också bra. Vi prövade en dubbelmarkering där jag går och hämtar den sist kastade samtidigt som Freja ska sitta kvar. Därefter skickar jag henne att hämta den som är kvar. Det fungerade alldeles utmärkt. Jag är helnöjd med veckan som gått.

ToreRSS